Even lachen! Leuke piratengrappen….

8 mei 2019

Er was eens een piraat. Hij voer op de Rode zee. Daar kwam hij een rood schip tegen. Hij vuurde drie rode kogels af. Toen ging hij weer aan boord en pakte hij een rode schatkist. Nou heb ik een vraag: wat is er nou het leuke aan deze mop?

Je kunt hem ook in het blauw vertellen!

Een kapitein aan boord van een schip wordt gehaald door zijn bootsman. “Kapitein, er komen 2 piratenschepen aan!”

“WAT!?” Zegt de kapitein. “Vlug, geef mijn rode trui.” En hij trekt zijn trui aan en op het moment dat het schip bestormd wordt vecht hij er met z’n zwaard flink op los.

Nadat ze hebben gewonnen van de piraten vraagt de bootsman aan de kapitein waarom hij z’n rode trui moest halen. “Nou,” zegt de kapitein, “als ik tijdens het vechten gewond raak, zien de mannen het bloed niet op mijn shirt, omdat mijn shirt rood is. Hierdoor denken ze niet dat ze zouden gaan winnen, snap je!”

De volgende dag wordt de kapitein weer gehaald door zijn bootsman: “Kapitein, Kapitein… 5 piratenschepen aan de horizon!!” Waarop de kapitein zegt: “Vlug, haal mijn bruine broek!”

 

Twee vrienden komen elkaar na een hele tijd weer tegen. Ze vragen hoe het gaat enzo. Maar de ene heeft een houten been, een haak aan zijn arm en een glazen oog.

Dus wordt er gevraagd hoe hij daaraan komt. Zegt ie zal ik je vertellen. Ik ben piraat geworden en toen een ander schip ons wou enteren kreeg ik het werpanker in mijn been, hup houten been.

En die haak dan? We waren een keer aan het stoeien met kapmessen toen sloeg iemand mijn hand eraf, hup haak aan mijn arm.

En dat glazen oog dan?

Ik lag een keer te zonnen op het dek en toen poepte er een meeuw in mijn oog.
Maar dan hoef je toch niet meteen een glazen oog?Ja, dat weet ik maar ik was nog niet gewend aan die haak.

.